Tutorial Letak like Button Di Blog
4:45 PM
Assalamualaikum,
Readers,peeps,stalkers,followers,friends and blabla.

Oke atas permintaan Cik Kamila yang comel yang menyuruh saya untuk buat like button di entry.Seingat Alia lah, Alia cari code ni dekat fb juga. Jika anda  perasaan, Alia dah edit sikit blog ni. Biarlah tak banyak asal edit. One more thing tab tak sempat buat lagik. Baru terperasan.

Back to our topic, Like Button tuh macam nih


Ouh first sekali pergi dekat edit html dan tick expand widget template. Kemudian tekan f3 dan search

<data:post.body/>

Kemudian, pastekan kod bawah ni selepas <data:post.body/> ;

<iframe allowTransparency='true' expr:src='&quot;http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light&quot;' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:530px; height:60px'/>

Itu saja. Amat mudah bukan ?

NOTE; Haritu chitchat dengan Anis pasal Doktor Muda. Hee, OTW nak buat entry pasal DM

Written by Alia April 1, 2011 9 talking something


OLDIES | NEWBIES