Social MEDIA!
11:58 AM
Assalamualaikum.

Hehehe. Done membersihkan sawang-sawang blog. Hah. sawang laaa sangat kenn. To be honest, I dont even remember how's my blog look like. Hahaha. Okay, tadi kannn dah bersihkan sawang. So, dah tau le bentuk rupaaa my blog ini. Okayy, dah lari sangat dah ni tajuk entry dengan body entry.   :|

Bila dah biasa berwhatsapp fb ni, nak je letak emoticon cecomel setiap habis ayat ni. Adoiii, still tak boleh nak configure and straight to the point and topic lagi ni. Okayyy, dah lama tak berblogging kannnn, ni la kesan diaaaaa. Okay. aiseh berapa kali okay aku nak tulis ni *marah* Hmm. Apaa yang membuatkan aku nak berblog balik. Apaaaa? Apaaa ? Kalau tunggu korang jawab tahun depan pun tak dapat jawapannnn. Keh. hmmm. Jawapannyaaa adalah, aku ada recommend kawan aku buat blog balik, untuk mengisi masa lapang dia *dia ni budak baik ok, takdenye nak tulis entry merapu macam aku* . Pastu, last-last. Aku pun terdecide nak berblog samaaaa. Ok, baru decide malam ni actually, sebab gadget gadget aku dah takde. Komputer je harapan aku sekarang. Aku pernah hidup zaman dimana, hanya ada laptop dan komputer dan telefon yang mcm 3310 tu. Dan dizaman tu la aku aktif berblogging.

Nak dijadikan cerita, bila ada je smartphone. Aku rasa malas sangat nak berblogging. Tak tahu kenapaa. Maybe aku ni suka sangat games. Jadi bila dah asyik dengan games. Habis lupa blog. Padahal install je apps blogger dalam phone tu. Kalau ikutkan waktu sekarang ni, aku tengah asyik main clash of clans. Tengah edit base aku. Tak pun, tengah tekan button next dalam multiplayer battle tu.

If you guys noticed, I used aku. I think, before this I used Alia or saya right ? So, nak mengembalikan zaman dulu-dulu. Let use alia. Haaa . molek gitu.

Panjang dahhh. Bila nak masuk dengan topic ni. Hmmm *senyumsedih* Ok, macam yang awak-awak semua sedia maklum. Sekarang ni, macam hidup kita dikelilingi dengan social medias, berlambakan. Yang best nye pasal ni, sebagai contoh facebook. Tempat kita nak tengok daily life kawan-kawan kita yang jauh dimata. Kalau isi dalam karangan dulu-dulu selalu buat untuk

merapatkan hubungan silaturrahim *arab essays* 

Haaa. lebih kurang gitu le. Selain itu, kita guna jugak untuk hmmm. stalk orang ?

Sebenarnyaa, i just want to stress the point that, kita guna kemudahan social interact ni, adalah untuk merapatkan yang jauh. Dan jangan la kita gunakan ia untuk menjauhkan yang dekat. Alaaaa, macam selalu, dalam fb bukan main rancak benar sembangnyaa. Macam lama tak jumpaaa. Ya dop ? Padahal rumah sebelah sebelah je pun. Tapi bila dah jumpaaaa, masing-masing dengan telefon masing. kononnya nak merapatkan hubungan dengan orang lain pulak la. Looook? Jangan jadikan semua-semua ni, sebagai SEBAGAI MEDIUM MENJAUHKAN HUBUNGAN KITA SESAMA MANUSIA.




Labels: ,


Written by Alia November 20, 2014 0 talking something


OLDIES | NEWBIES