Install Font di Photoshop
2:00 AM
Hari ini Alia nak ajar cara install font. Tak kira la photoshop kea, photoscape atau word.

Oke readers, first sekali search Kevinandamanda dekat google.Atau dah malas tahap gaban klik sejaa Kevinandamanda

Oke kalau dah, kan ada Fonts For peas and Free Scrapbook Fonts. Klik jea yang mana mana.DOne?

Oke lepastu, download font yang korang nak. Then bila dah siap download tuh, open la download file tuh dan extract kan file tuh! Done that?
Then, open control panel dan klik fonts. Bila dah open file fonts tuh,ambik fonts yang dah diextractkan tadi dan pastekan disitu. Done.
Finalnya, cuba buka word dan try bergaya dengan font baru itu!
Masih blur+blank? Tengok jea lah record nih.



Kalau record ni pun lembab jugak. Watch jea dekat terus di youtube



Written by Alia March 26, 2011 0 talking something


OLDIES | NEWBIES