Tutorial Buang Header
5:16 PM


Haiii! Akhir-akhir ni Alia asyik update tutorial kan? Haha, ini sebab Alia tak tahu nak update pasal apa! Semalam pada pukul 11 lebih, Alia post 2 tutorial sekali! Oke hari ini nak kongsi macam mana nak buang header pulak. Actually Alia tak suka guna header tu. Entah tak tahu la sebab apa. Sebab dah lama dah buang header dan digantikan dengan picture. Alia nak rekemen korang supaya guna picture as header pun tak boleh sebab tak tahu reason apa. Oke teruskan dengan tutorial kita!

Firstly sekali ke Dashboard-Design-Edit Html- Tekan f3 atau ctrl+f untuk memudahkan pencarian
Oke then cari kod ni

<div id='header-wrapper'>

Then kalau dah jumpa kod itu anda akan jumpa kod macam ini

<div id='header-wrapper'><b:section class='header' id='header' maxwidgets='1' showaddelement='no'> <b:widget id='Header1' locked='true' title='Belog Alia' type='Header'/>                          </b:section></div>

Then buang kod diatas...
Finish then dah hilang la header anda dari pandangan.. Then korang gunakan picture as your header oke?
Oke daaa..


Labels:


Written by Alia January 24, 2011 27 talking something


OLDIES | NEWBIES